12 timmar

Tänkte berätta lite mer om projektet som vi intervjuades och filmades för i fredgas. Det enklaste visade sig vara att "copy-paste" från 12 timmars hemida (www.12timmar.se):

"Halva vårt dygn består av mörker. Då sitter vi oftast hemma, ser på tv, äter mat och sover. Men för vissa personer är livet annorlunda. De vaknar till solnedgång och somnar i gryning. Även om vi inte ser så finns det ett liv, en puls och en miljö under mörkrets timmar. Vi vill fånga den miljön, den känslan, de människorna.

I en resa genom Stockholmsnatten möter vi både de som befinner sig där på grund av sin profession, men också de som är där för ruset, för gemenskapen, för kärleken eller för att de helt enkelt är tvungna. Vi möter glädje, frustration, yta, djup, bitterhet och framtidstro. Det är tempo och urspårning, det är personporträtt som vågar ta tid. Det är miljöer, det är detaljer, det är äkta. Filmen är ung, men inte en ungdomsdokumentär. Stilen är artistiskt vandrande i gränslandet mellan dokumentär, musikvideo och videokonst.

Vi vill skapa en av de intressantaste svenska dokumentärerna under 2008. Både i slutresultat och i vägen vi vandrar för att ta oss dit. Den 27 september är vi klara. På 12timmar.se kan du följa våra motgångar och framsteg."

Nedan ser ni några testbilder från fredagens inspelningar, där vi var med från F12.


Natt 3 from 12 timmar on Vimeo.


Spännande va! Ser fram emot den 27 september.
/LF

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0