DJ Bar... nostalgitripp

OMG! Fredrik aka Dj NibC skickade precis en bild på mig från DJ Bars hemsida. Det ligger uppe massa bilder därifrån från tidigare år. Bla den här då:

image403

Oj, oj, oj vilken resa jag gjorde bak i tiden... Jag och Sarah Carolina aka DJ Qute körde det året, eller hade kört, kommer inte ihåg vilket, klubben Sunday Secrets på Berns. Nyinflyttad till Stockholm... var nyexad farmacaut också och jobbade då i Uppsala. Vi körde klubben på söndagar till kl 04, sen tog jag första morgontåget till jobbet på måndagen... jag var inte så pigg. Hade ett jobb som informationsfarmacaut, så det blev en del: "Ja du kan ta dom medicinerna samtidigt, gör du det....zzzzz.." En sekund senar: "NEEEEEJ för i helvete! Gör inte det, då kan du få varbölder i hela ansiktet! " Nej, så illa var det väl inte, men jag var inte världens alertaste farmaceut. Sarah är förresten är en världens sweetaste tjejer bara så ni vet! Miss you Saris! <3. Och hon kan spinna wax! Just nu är hon bara lite busy hemma med en söt bebis!

Vi skulle gå och kolla in Dj bar ihop den kvällen. Jag sitter på tunnelbanan på väg in till stan från Bredäng där jag bodde på den tiden. Mobilen ringer, det är en stressad Pontus, ni vet som i Pontus & Patric. Patric är den lite mysiga filuren med mustach som alltid röker och luktar väldigt mycket cigariller. Han undrade om jag skulle kunna tänka mig att spela för Berns räkning på DJ Bar. Okeeeej, han ringer alltså typ 30 minuter innan det ska börja. Det säger ganska mycket om vilken koll de hade på det och andra grejer... well, jag var inte förvånad. Jag ringde Sarah och konfererade lite och vi bestämde oss för att fuck it, vi kör. Vi tar med oss våra galnaste roligaste skivor och så får det gå som det går. Så jag hoppade av tuben, sprang hem och hämtade några skivor och tog en taxi till Ljunggrens som jag tror de hölls på den gången...

Väl där så mötte jag upp Sarah, Pontus & Patric, Putte Ponchsbach och någon mer tror jag.. kommer inte ihåg. Vi försökte berätta om våra låtar för varandra och så bestämde vi någon slags turordning utfrån det. Haha, det gick väl bra med tanke på förutsättningarna men vi vann inte om man säger så.

Åhhh nu hade jag velat gått dit på söndag, men då befinner jag mig på flyget tillbaks till Berlin.. Well, well, jag ska minnas och mysa istället.

Löööv!
/La Fleur

+++
It´s me getting all nostalgic over a picture of me for about three years ago in a dj-bar competition in Stockhom,Sweden... don´t I look young and fresh!? Ahhh I remember... I go back, back in the days...

Nya skivor inför helgen!

Var på en recordshoppingrunda idag. Känner att det kommer bli en trevlig onsdagstradition. Men jag måste börja lite tidigare nästa gång. Nu hann jag bara till Melting Point och en annan skivaffär, som jag inte kommer ihåg vad den heter, på Kastanieallee. Ska börja med Hardwax nästa gång och jobba mig inåt stan istället. De senaste gångerna har jag alltid tänkt sluta på Hardwax men inte hunnit dit innan kl 20. Tar ju ett tag att lyssna på skivor. Men det är bra när man kör en gång i veckan så hinner man lyssna igenom allt nytt för veckan och det behöver inte ta hundra år.

Träffade Ellen Allien på den sista skivaffären. Hon sa "Hiiiiii, you moved to Berlin now!?" Vi pratade lite, hon är så härlig. Ja det är ett bra ord på henne, hon är hääärlig.
@ Adeline- hon undrade var du höll hus också, var konsitgt att se mig utan dig hehe ;)

Köpte en låt som jag redan gillar jättemycket.

image402

"... a long forgotten and previously unheard acid opus from Head Studios friend and Chicago legend Armando Gallop. An improvised, one take afterparty session from 1988, featuring Sharvette. Resurrected by Thomos, re animated by the amazing Johnny Fiasco."

Mest för vocalsen. Hahah jag är så svag för tacky vocaler. De här kanske inte är så tacky, snarare kaxiga på ett roligt girlpower sätt. Hon sjunger nåt i stil med:
"...I´m here to bring a message to the ladies.... ladies are moving up in the world now... taking over all the men jobs, get educations, for the positions that you´d never thoght a ladies would be abe to fill. Don´t take it! I won´t. And nobody else should. We´ve come a long way baby..."
Ja nu hann jag inte skriva ner allt när jag lyssnade, men ni fattar grejen hehe... Vocalen är från the ´80´s.. men jag säger bara Word!

Den och så många fler grymma låtar lär ni få höra på lördag.

Dasaervi! (övar på skånskan)
/La Fleur

+++
I have been shopping new records again. It´s my wednesday fun! Well, you can read in English above of my favorite record i found to day.

Housewives at Radio Sidekick!

Vår mix ligger uppe på Radio Sidekicks blog! Radio Sidekick är just som det låter en radiostation och de sänder varje onsdag från Sveriges studentradio. Och så skriver de en mycket trevlig blogg också där de postar grym musik, se bara nedan ;)


image401

Laddad inför lördag...? Yeeeeeees!

/Blomman

MCklubben Donalds

Jag och Flurry har en bra kompis som alltid äter hamburgare och ingenting annat. Så när vi hänger ihop blir vi Big Mac, Supreme Meal och McFlurry. En supertrio skulle man kunna säga, MEN vi söker en pommes frites och en äppelpaj också! Så om du känner dig träffad får du gärna ge dig till känna.

+++
Hi! We're the perfect supertrio, McFlurry, Supreme Meal and Big Mac. If you´re a pommes frites you can join!

/Supreme Meal

Julfest teaser

Okej, vi har missat att göra pressutskick till alla månadstidningar! Typiskt!
Men vi får väl göra lite reklam för vår JULFEST redan nu här istället. 21 december it is!
Glögg och pepparkakor framför brasan. Julklappar under granen. Dans bland granarna hela natten lång... det och mycket mer mina kära vänner kan ni vänta er på vår Mega julfest! Wooohooo!

På med tomteluvorna och ladda redan nu!

image400

/Housewives

+++
Our Christmas party the 21st of December is not far away... Get ready!

Housewives till Skåne på lördag!

På lördag är det dags att ta tåget från Stockholm ner till studentstaden Lund. Vi ska spela på Discobedience som huserar på Smålands nation. Har hört mycket gott om klubben så jag tror det kommer bli en grym spelning!!

image396

Flyern för kvällen! Så alla skåningar (och smålänningar kanske och alla studenter från alla andra städer och alla som ni känner.. eeehh), massvandring till Discobedience på lördag då!!!!! Jaaaaa! :)

Ropen skalla: Mega House, Flthy Beats and Dirty Dancing åt alla!
Wow, jag är i mitt pepp-esse!

/La Fleur

Housewives 1 år!

Igår var det precis ett år sen vi hade vår klubbpremiär på Teatron (numera Esque) i Sthlm!
Oj va tiden går fort när man har roligt!

image395

Tack alla som supportat oss! En stor Megagod tårta från oss till Er!

Kärlek!
Housewives

Liten resumé Uppsala och Linköping!

Jag tänkte skriva några rader om den väldigt händelserika helgen jag haft här hemma i svedala. I fredags skulle jag åka till Linköping för att spela på premiären av Fashion Club arrangerat av Sweapsound. Det var riktigt kul att komma dit och jag träffade Elina som precis flyttat dit! Vi är kompisar från gymnasiet och har delat alla gymnasiekärleksproblem och fröjder som nånsin kan finnas (Hehe, dock så var det inte så många fröjder för att va ärlig. Men det verkar som jag fått revansch i ett avseende iaf, hm, nog sagt om det.)


image391


Här står vi under Fashion Clubs enorma discoboll! Så jävla snygg.

Tyvärr så blev det aldrig några fler bilder där inifrån. Elinas syrra som var i stan var fjortis och började må så illa så dom va tvungna att dra hem. Och jag var väldigt bisi.

Som Daniel på Sweapsound varnat om flera gånger innan så ÄR Linköping ingen housestad, o JA det förstog jag nog. Och hade dom skrivit "techno" istället för house på flyern hade det tydligen varit sjukt svårt att dra folk dessutom. Så ni förstår ju vad jag hade att tampas med... Men jag känner mig ändå nöjd med tanke på förutsättningarna, och jag fick ändå en hel del grym respons. Sååå, jag tycker det var mycket lyckat ändå!


Men igår så skulle jag då till Uppsala och spela på Klubb Autobahns säsongsavslutning! (Ja, antagligen då, det läste jag nånstans och det var inte alls helt klart tydligen, men det är som vanligt med journalister då.... hehe) Här kan ni läsa en artikel om mig i untz untz untz UNT. Jessika, en kompis från kth, följde med mig. Det var underbart bra för hon hjälpte mig att bära väskorna, tog massa kort, blev helt plötsligt sjukt kaxig över att hon kände mig och åt en hel chipspåse helt själv.

image393


Jag är så himla nöjd med igår! Det var verkligen supergrymt och jag lyckades med ett helt jäkla långt set som jag själv tyckte var fett bra rakt igenom. Och jag lyckades connecta. Lite synd bara att djbåset var så himla högt, det försvårade ju den sista delen lite.


image394

Dom hade jättefina visuals och hade fixat nåt nytt program som dom trixade med så allt gick i takt. Och allt projicerades på en genomskinlig plastduk, med en strob bakifrån! Robert Nyberg som är en av arrangörerna ( tillsammans med Ingrid och Nick Carter, även kallad Nicole, från Sister Uppsala och några till, dom är runt 10) bakom klubben utnämnde mig till säsongens bästa gästdj! WIfuckinHOOOOO säger jag bara!!! Så jävla bäst kan man va! :DDDD


image392

Ska bara visa min fina tröja jag hade här för jag gillar färgen så mkt. Det är kreativitetens fäg! Inte helt lyckat med svarta linjen men iaf.

Tack för mig,
Adeline

Blogg...

... kan tydligen vara av ondo. Har precis haft asjobbiga sms-konversationer och det verkar som personen i fråga inte vill veta av mig för att jag la upp en bild igår (tagit bort nu) som tydligen kunde misstolkas rätt hårt. Gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah. Ok, bloggregel nummer ett: lägg aldrig upp ngt/skriv ngt på fyllan. två: skriv bara ointressant tjafs som omöjligt kan att reta upp någon. Sen har du noll läsare och kan lägga ner bloggen. Men förhoppningsvis ett blomstrande privatliv. Bra. Ska börja med det.

/LF

Middag i Berlin

Jag går och käkar så mycket goda middagar här i Berlin! Man kan göra det fastän man inte är så rik eftersom det är så pass billigt. (Och så får jag käka linssoppa hemma sen hehe.) Igår så var det på en mysig italienare på Kollwitzstrasse i Prenzlauerberg. Det var med Peo och Calle, Ken, skivbolagskille, tror jag. Och så Gigi, designer/AD och Taan, som visade sig vara Chopsticks bror och Ralf, han sysslade med bilar typ... hm, fattade inte riktigt. Skitsamma vad dom gör, de var iaf ett gäng jättetrevliga människor! Allteftersom middagen flöt på så anslöt flera pesroner, flickvänner till killarna, bekantas bekanta osv så tillslut var vi säkert en tolv stycken någonting.

image388

image389

OMG vilken mesmin jag har på det här fotot eeeehhhh, men i promise, den här bilden var ändå bra i jämförelse med resten hahaha.

image390

Jag gillar det så himla mycket med Berlin att alla är så öppna och välkomnande mot nya människor! Och att alla snackar engelska när det är någon med som inte förstår det tyska språket. Vi är så himla dåliga på det i Sverige (ja jag också!).

Eftersom vi var relativt nära Weekend club drog vi dit. Mobilee label kväll och Ralf, Paul Rbtschitsch och Anja Schnider som spelade. Drack en Watermelonman och drog rätt snart vidare till Watergate. Jag var där kanske fetom minuter innan jag lämnade resterna av gänget där och gick hem, så himla sliten sen gårdagen och pallade inte och dricka svart sambuca eller hänga på i tequila racet hehe.

Vaknade idag kl 15.46... sov tio timmar, vilket iofs inte är så mkt men känns lite skevt att vakna på eftermiddagen när det börjar bli mörkt. Nu är jag sjukt hungrig, bara ätit godiset jag hade hemma, ska nog gå till thaien runt hörnet nu!

Mat mat mat!
/La Fleur

+++
Dinner with friends at a little super nice italian in Prenzlauerberg. After dinner we went to Weekend club and the Mobilee label party and then I followed a quickie to Watergate before I went home... I love to live close to the clubs hehe.

Blümchen på Weekend club, Berlin 23 november, 2007. Del 2

Nu är jag hemma från dupertrevlig middag, Weekend club och Watergate. De andra skulle vidare till Panorama bar/Berghain, men jag pallade inte, känner mig fortfarande rätt sliten sen igår... så det blev en rätt tidg kväll för att vara Berlin och kl är ju ändå 04.23...

Fortsätter på gårdagen...

Efter den goda middagen så tog vi en tarre till Weekend club. Vin började spela, jag frågar om jag ska lägga på ett par tunas men han säger han kan spela ett tag först, jag ba okej.. När jag frågar nästa gång så säger han att han tänkte att jag kunde spela mellan kl 02-04 typ.. WHAT! Jag trodde på riktigt att jag skulle spela med honom från och till under kvällen och om inte det så ett warm up set innan honom! Inte fucking jäkla primetime. Jag blev asnervös. Vilket jag dövade med lite vodka och apflersaft-drinkar och hämtade lite frisk luft på en sightseeing tour på Weekend club terassen, vilken jäkla utsikt!!
Efter två timmar som kändes som en evighet så var det min tur. Det gick bra!

image386

Ser ni mixern!!!?? En Allen & Heat Xone 92:a!!! Vin tyckte det va bättre att vi körde på den eftersom vi skulle köra både vinl och cd och rotaryn har ingen gain på samma sätt osv osv... Jag måste erkänna att jag blev lite besviken, trots allt whinande innan. Hade ju sett fram emot Rotaryn även om den verkar lite läskig. Men det kommer nog fler tillfällen att prova på den!

Klockan 04.30 så börjar jag kolla efter Vin.. men han syns inte til och sen får jag höra att han gått HEM! Han kände sig dålig.. Tack för den.. haha. Så det vara bara att fortsätta spela tills kl 06.15, sen gick det liksom inte längre, hade fasiken inga skivor kvar och då spelade jag ändå rätt många b-sidor. Så från att vara inställd på ett warm up set i ngn timma så blev det ett ganska mastigt set, men det gick bra, jag hade skitkul och folk dansade och skrek glada tillrop från dansgolvet, så all good! Sen så drog jag och Harald till Arena club. Vi skulle möta upp Marcus som hade åkt dit lite innan.

Arena club var bra! Gillar lokalen, mysig. Och så ligger den också gångavstånd från där jag bor, grymt. Ljudvolymen var så sjukt hög bara och jag hade glömt mina öronproppar hemma, illa. Men jag gillar när basen dunkar så högt att det känns som hjärtat slår i takt.

Jag tog bara fyra kort själv på hela kvällen. Håll till godo!
Först två stycken på Arena clubs tak... Spännande!

image383

Harald menade att den här bilden ovan är såå Berlin....

image384

..och att den här är NYC. Hahaha.. Ehh ja jag tyckte iaf det va roligt när jag var full igår morse kl 08.


Sista bilden från när jag gick hem kl 08.39 på morgonen.

image382

Jag va jättedålig med kameran, glömde bort att ta alla roliga bra bilder. Så det var allt gott folk!
Nu ska jag däcka.

Tschüss!
/LF

+++
The gig at Weekend club went very well! Although I thoguth I were suppose to play a warm up set before Vin but ended up playing from 02.00-06.30..

Blümchen på Weekend club, Berlin 23 november, 2007. Del 1

Jag fick precis ett sms från Ralf där det stod : "You played fucking good last night..." Så jag tänkte jag skulle ta mig i kragen, gå ur sängen, dränka bakfylleångesten i apfelsaft, kolla i kuvertet med gaget från igår och se så att jag inte drömt att jag fick sjuuukt bra betalt och skriva ett blogginlägg om gårdagskvällen.

Den började på Rodeo, en jättefin restaurang som ligger på en bakgård i ett enormt stort hus som i sin tur ligger på Auguststrasse 4. Fan det är nästan ibland så man inte vil skriva ut alla små pärlor.. man vill ju helst vara den enda turisten på alla grymma spots liksom hehe. Men Rodeo har de flesta säkert redan fått nys om, så va tusan gå dit! och käka om ni är i Berlin! Med på middagen var Vincenzo, Ralf (Mobilee Records), Harald som jobbar som designer tror jag det var, och Marcus, ägare till Weekend club.
Vi beställde in massa scampi, såå jäääääkla gott! Till det kom en god sallad och bröd. Jag älskar att frossa i det godaste och äta sig mätt på det. Man blir så nöjd! Påminde lite om i somras när jag fick äta egenfiskade kräftor hur många som helst.. annars är man ju oftast på kräftskiva och så får man äta typ 8 kräftor, det är inte tillfredställande. Nästa gång ska jag fan köpa tre paket själv och trycka i mig. Och skita i bröd och annat tjafs som är till. Ehh okej sorry för lång ointressant utläggning, men min hjärna är lite fluffy idag..

OMG! Kl är 19.47, jag ska vara på middag kl 21 med Peo och Calle... oookeeej. STRESS!
Forstätter imorgon/inatt...

Påt igen då...
/La Fleur

+++
Just have time to write a few lines about yesterday... the night started out nicely with dinner at Rodeo! Tell yu more later...

Music till ikväll!

Inhandlade ett gäng på Melting Point på Kastaniealle i onsdags. Och som tur är kan jag numera lyssna på dom hemma eftersom jag har införskaffat den ljuvliga portabla skivspelaren från Numark. Fantastiskt!
Min favorit från skörden är:

Radioslave - Bell Clap Dance (Sebo K remix). Lyssna på den här!

image381

Med det inte sagt att det är favoritlåten för kvällen eller att det är så det kommer låta ikväll... den som lever får se.

Ska bli roligt ikväll! Peo och Calle är i stan och hälsar på från London. Har skrivit upp dom plus ett gäng till på listan så jag hoppas lite på den supporten jag skrev om tidigare ;). Calle samarbetar för övrigt tillsammans med Dj NibC under namnet Tyken, de har bla gjort den grymma låten "Every Word". Nog om alla andra, nu ska det bara handla om mig mig miiiiig! Jaaaag spelar lite skivor ikväll. Jaaaag gör lite musik iband också. Haha. Ni ska få lyssna snart...

Önskar jag kunde prata med en viss person nu och bli av med lite nervositet inför kvällen, men nej det går inte just nu... saknar det redan!

Nu ska jag gräva lite i skivvväskan.
Och inatt ska jag vara offrig med kameran så det dyker upp lite roliga bilder här imorgon!

/La Fleur aka Blomman aka Dj Blümchen tonigt!

+++
Just writing some not so interesting shit about tonight... I´ll ope to see you all guys in Berlin at Weekend club tonight!!


Mixar på Smallfish

Vi fick en förfrågan från Small Fish Online, ett showcase baserat i London. De sa de älskade våra mixar som de lyssnat på från My Space och undrade om de fick spela en av dom på sin site. Vi är inte så sårflörtade så vi skickade iväg länkar till våra två mixar.

Fick svar idag på mailen: "Well, we couldn´t decide which mix to play so we thought, "Fuck it. Let´s play them both".
Sånt gillar vi!

image380

Så, nu kan ni lyssna på våra mixar och andra mixar på www.smallfish-online.net!

Enjoy!
/La Fleur

+++
We have our two mixes up on Small Fish Online! Go there and listen to them and others stuff.

Housewives klubb 30 november inställt!

På grund av att China teatern i Stckholm har stängt ner sin nattklubbsverksamhet så kommer vi ej att ha vår Housewives klubb den 30e november. Tyvärr var alla andra bra tänkbara ställen att flytta klubben till upptagna så vi bestämde oss för att hoppa över den 30 november.

Men var inte ledsna för det!
21 december kommer en favorit i repris - Housewives JULFEST!
Den kommer att hållas på Berns och vi kan redan nu utlova en riktigt riktigt god mega julafton med oss!

Mer info om det kommer senare när det lackar mot jul...

Kramar,
Housewives

+++
Housewives klubb the 30th of November is cancelled!
But we´ll be back again the 21st of December at Berns with a big Christmas party!

Weekend club på fredag

Fick precis veckans spelschema från Weekend club till min mail. Höjdpunkten är såklart fredagen! ;)

image378

Fresch va!? På fredag alltså! Kom alla som jag känner i Berlin (och alla ni andra också, jag ser gärna att ni bokar flyg redan nu för att komma) och supporta mig. Skrik och jubla så fort jag lägger på en ny låt ,dansa er svettiga och då och då vill jag höra galna utrop från dansgolvet som "sehr gut", "fantastisch" och "wunderbar" och andra positiva (och mer gana) adjektiv som jag inte kan på tyska hehe. Om ni inte pallar det och hellre vill stå i ett hörn och sippa på en drink så blir jag såklart jätteglad ändå bara av att se er där!

Jag är redan lite nervös. Mest för att jag ska spela på en Rotary mixer och det kommer bli my first time!! Woohoo!

image375

Jag vet inte vilken modell det är. Vill väääldigt gärna att det ska vara en nyare modell än den ovan med bra utgångspunkt för mixning i hörlurarna. jag gillar det och tycker det känns väldigt bra och tryggt att börja så om man spelar på ett nytt ställe,vilket jag gör väldigt ofta, där man inte känner till ljudet på dansgolvet i förhållande till djbåset så bra, vet hur bra monitorerna är osv. Nu tror jag iofs att det kommer vara grymt på Weekend, men iaf...

Alla säger att mixern är helt fantastisk... jag hoppas jag kommer äääälska den jag med...! men att spela första gången på en Rotary när jag ändå kommer vara rätt nervös över att spela på en av Berlins bästa klubbar känns inte som bästa combon.. jag vill ju vara i mitt esse på fredag!!

Hoppas vi ses på fredag!
/Blümchen

+++
I´m playing with Vincenzo at Weekend club this friday.

Utrustnings update

En annan bra grej med att tjejerna hälsade på mig i Berlin i helgen var att jag fick bärhjälp hehe.. närå, men det va super att de kunde ta en monitor var och en bärbar skivspelare som handbagage! Jag hade som vanligt för mkt babage på tillbaka resan till Berlin. Undrar hur det ska gå till när jag ska ta med mig alla grejerna hem igen. Apropå det så undrar när jag drar hem igen... Känns inte riktigt som om jag är färdig med Berlin än...

image376

Det blev en portabel skivspelare från Numark! Ville egentligen helst ha Vestax bärbara, hade beställt den från JP Disco i Gbg, men det blev någe fel med min order så den blev aldrig beställd. Irri! Så jag var tvngen att köpa Numarken på Billebro. Jag gillar verkligen inte Billebro. Men lilla killen som hjälpte mig va cool, snäll och hjälpsam. Den andra tomten i butiken hade typ narkolepsi och var allmänt skum. Men jag fick min portabla skivspelare iaf och den har gått varm i helgen! Måste bara köpa en RCA-kabel så jag kan koppla in den till mina monitorer så ljudet blir lite fetare hehe. Inte så illa ljud för att komma från en portabel skivspelare dock..

image377

Mina älsklingar! Eller en av dom iaf. Nu såhär i vintertider, ni vet väl att "Tanzen ist die wärmste jacke"!?
(Meh ååhhh nu glömde jag att det blir åt fel håll.. alltså bilden. Orka att vända dom rätt i ps eller liknande och som jag fattat det kan man inte göra det på blogg.se elleeer?)

Nu ska jag lyssna på nya skivorna igen! Jaaaaa! :)
Förlåt för mitt nörderi. Jag är bara så happy för att grejerna är på plats!

Love
/La Fleur

+++
Finally I have a turntable, even if it´s a portable one, feels great! Even better is that I brought my monitors with me to Berlin! Now I can play LOUD...

Helgen som gick...

...har jag varit frånvarande på bloggen. Det beror på att jag har haft fullt upp med att leka med Jacqueline, Karin och Paula som varit och hälsat på mig här i Berlin.

image374

Här är vi en kväll på Berns för någon månad sen. Från vänster; jag, Jacqueline, Karin och Paula. Härliga tjejer!
Tog knappt några foton alls nu när de var här, men Jarra var värsta paparazzifotografen så det kan kanske dyka upp några bilder här senare..

Jag kör en resumé av hegen!
Vi tog flyget ihop från Sthlm i fredags. Vincenzo var med på samma plan och vi bestämde oss för att dela en taxi. Han skulle till en andra flygplatsen Tegel för att ta flyget till Spanien där han skulle spela men vi skulle hoppa av på vägen i Kreutzberg. Det var tåg-& tunnelbanestrejk vilket innebar att det var en jäkla trafik... Det slutade ned att vi fick köra till Tegel först så att Vin skulle hinna emd sitt flyg vlket resulterade i typ 2 timmars restid i taxin innan vi var hemma, sjukt segt!
Well, well, väl hemma i Kreuzberg gick vi till Amar, en soft indier i hörnet Schlesische Straße/Falckenstein Straße och käkade. Natten tillbringade vi på Watergate som ligger runt knuten!

Vi började lördagen med en rejäl frulle på Café Eckstein som ligger på Pappelalle 73 i Prenzlauerberg. Sen promenerade vi Kastanienalle ner mot Mitte, där shoppingen började på allvar. Höjdpunkten var nog Cos, där tjejerna gick bananas.. jag köpte en mössa. Cos är ju en relativt ny butikskedja i HM-concernen. Så typisk svensk på nåt sätt, jättefina grejer, men tur att den inte finns i Sverige då skulle det bli ändå mer minimalt och färglöst i det svenska klädmodet.. räcker som det är nu!
Käkade på Mr Vong på Alte Schönhauser Strasse. Även om det är ett hak som säkerligen står med i varenda turistguide om Berlin så är det ett måste-äta-på-ställe-i-berlin! Även om det ser fullproppat ut så lyckas de alltid bereda plats åt alla som kommer innanför dörren. Enkelt, färgglatt och väldigt gott!
Efter sex timmar på stan så tog vi en välbehövlig tupplur innan vi begav oss till Lining bar i Mitte. Därefter vidare till Picknick och sist men inte minst Berghain/Panorama Bar. Paula bangade efter halva kö-tiden, men Jarra, Kara och jag stod tappert kvar tills den tatuerade, piercade jätten i dörren släppte in oss. Sen tänkte jag forsla oss snabbt till Panorama bar, men eftersom jag har ett nästintill obefintligt lokalsinne så missade jag trappan upp till p-bar vilket resulterade i att vi tog en omväg på dansgolvet. Och hamnade i ett hav av dansandes muskulösa kralliga tribaltatuerade bögar i bara överkroppar.. jag blev på något konstigt sätt lite skärrad av den hormonstinna stämningen. Det blev ingen tur i darkroomsen heller, lika bra det. Berghain och panorama bar är så... farligt tjusigt. Gillar det! Jag har fortfarande inte orkat stanna kvar längre än 8-9 på morgonen... det sägs ju att bästa tiden är kl 14 på söndagar typ.. ehh... jag måste nog hem och sova lite innan då och börja söndagen med en vodka on the rocks och sen gå diiiirekt till Berghain! Är nog enda sättet för mig.

Söndagsmorgonen åkte Jarra hem till Sthlm, men Kara jag och Paula snosade till tolv ungefär, käkade frukost på ett grymt kafé som är bar på kvällarna här i X-berg. Kommer inte ihåg vad det heter men ligger nära Watergate på Falckenstein Straße. Sen kände vi oss lite kulturella på Neue Nationalgallerie. Men förstörde den känslan helt när vi såg på kanske världens sämsta film: The Heartbreak Kid med Ben Stiller. Den får en överkryssad geting i betyg. Vi gick hem och såg This is England hemma i min röda plyschsoffa istället, mycket bättre!

Idag har jag pysslat lite i Logic och pratat i telefon på Skype, I love Skype!

Nu ska jag sortera kvitton till min bokföring, spännande..

Puss!
/La Fleur

+++
This weekend I had three hot chicks visiting me in Berlin!  My lovely friends from Sthlm; Jacqueline, Karin and Paula. We went shopping, drinking, eating and clubbing. And we did it good!!

lkpg och uppsala

I helgen ska jag till Linköping och Uppsala och spela! Denna gång blir det en hel helgs äventyr på egen hand, länge sen jag spelade själv också faktiskt. Senast var nog, hm, i somras på Stockhomsterassenoch Neat vs Nacht och då var det ju inte ens speciellt länge. Bara några låtar.

Men folk verkar ju lagom peppade (!), det har redan hunnit komma några fbpåhopp och jag hade lagom mycket strul med att fixa en ok pressbild till alla trycken som skulle göras. Har ju ingen kom jag på! Mycket pga att min pc dött iförsig och vägrar starta igen. Däri fanns allt jag sparat på senaste åren. Men jag hittade en till slut som Magnus Gyllenhammar tagit, den får duga för den här gången.

/A
 

Galapremiär för Sthlms Filmfetival, 14 november, 2007

Det var soft igår. Vi kom till Nordic Light ungeför kl 22. Då spelade Karin Ström. Sen tog Amir Chamdin över fram till kl 23 då vi gick på.

image371

Min bh syns igenom min tröja när man tar med blixt, inte så snyggt. Men då vet jag det till nästa gång hehe.

image372

Lite oskarp bild, men det gör inget för Hanna är alltid lika snygg! Ni läser väl hennes blogg? Förmodligen! Annars hittar ni den här. Hon sällskapade oss i dj-båset under kvällen. Jag gillar Hanna. Klok och driven för sin ålder och en frisk fläkt på stureplan.

Ja, sen blev det inga fler kort, men ni har nog sett tillräckligt många på Adelines och min feja.. Men vi hade ju tagit några på de andra som var på festen, men icke...

Ikväll har ju iaf Filmfestivalen officiell premiär. Tror jag ska gå på Leo av Josef Fares ikväll. Det blir den enda filmen jag hinner, åker tillbaks till Berlin imorgon bitti.

Ikväll spelar jag på Neu med Dj NibC från Göteborg, på Kärleksjohans klubb Cocksong, kl 23-05! Kommer bli kul! Kom och skåla och dansa lite!

image373

Ses senare!
/La Fleur

Housewives på Filmfestivalens galapremiär imorgon!

Jajjamensan, fint ska det vara...

image368

image369

Ja, jag har strukit över osa-adressen.. men om du har fått en inbjudan så se till att pallra dig dit, kommer bli en mycket trevlig tillställning tror jag!

Love,
La Fleur


+++
Housewives are tomorrow playing at the gala premiere of Stockholm Film Festival!

Tiki Room, Arvika, 10 november, 2007

Väl framme i Arvika tog vi en fika med Fredrick med C (ungefär alla hette Fredrik i Karlstad och Arvika). Därefter gick vi till hotellet och lämnade av lite packning innan vi mötte upp Fredrik (utan C) och gick en promenad med honom och hans två söta hundar.

image365
Adeline tyckte dock som vanligt att hundar mest är äckliga och eftersom de såklart kände att hon undvek dom så var de henne de helst av allt ville leka med och smeta av lite slem på hehe.

Fredrik med C är killen som hörde oss på vår backstage spelning på Arvikafestivalen och han har sedan dess pushat för att vi ska komma tillbaka till Arvika och spela. Och han lyckades till slut! Han har ett företag som han kallar för Bonafide Productions, kolla in mer här.

Efter en kall men uppfriskande promenad tillbaka till så besökte vi hotellets Spa; bubbelpool, bassäng och bastu. Lovely!

image366

Adeline försöker här fånga min tisha på bild. En German Wasted Youth med texten: Minimal My Ass. Är lite rädd att bli lynchad om jag använder den i minimalstaden Berlins så jag passar på här.

image367

Spelningen på Tiki Room var rolig. Och dom hade fräscha ljuskronor pa varje sida om dj-båset.

Kommer antagligen tillbaka till Arvika & Karlstad i vår, mer om det senare...

/La Fleur

+++
The other gig that weekend was in Arvika, close to Karlstad where we played the day before. We´ll be back next spring...

Koriander, Karlstad, 9 november, 2007

Jaaaaa. Det var Karlstad igår. Jag hade en scoutkompis därifrån en gång och vi träffades på Dust eller nåt sånt tror jag. Ett jättestort scoutläger alltså, eller ja, kanske var det ett ridläger som hette så. Iallafall hon var tyvärr inte där men det var ju jag o Flurry istället.

image370

Vi fick såå god mat så jag dör typ, allting hade olika konsistens och smakade olika och min sås var gjord av bubblor! Otroligt. Lite annat än en studentlunch på kth .

Här passade Flurry på att lägga upp en liten hälsning också.

image360

Låter alltid som en rysk äcklig medicin... :)


image364

Tyvärr funkade skivspelarna desto sämre. Asså den ena cdn va tom trasig. Meeeen det gjorde inte så mycket för det var kul ändå. Mycket roligt faktiskt! Dessutom skönt att komma iväg från stan och bo i ett rum som inte är fullt av skräp och kläder OCH äta normal frukost hehe.


image362

Jag hade faktiskt housewivesklänningen på mig även fast det kanske inte märktes så mycket!


image363

Här är glada fina människor som dansade. Himlarns kul faktiskt! Vi fick dessutom veta att Karlstads enda houseklubb, som är en gång i månaden, var just igår så därför var det extra roligt att det gick att fylla stället så bra!

Och idag har vi spaat här i Arvika. Ikväll är det dags igen! Killermove on the dance floor är första låten. Och sista kommer bli Back in 4 days to destroy. Hehe, grymma, jag köpte dom på Juni idag, men tror att dom går att ladda ner nu också! Prova SS! :P

Kram o hej. /Adeline S.

Förseningar

Det visade sig att Vincenzo och jag skulle med samma flyg till Stockholm idag så vi bestämde oss igår kväll för att dela en taxi. Planet skulle gå 10.40. Han åker från Mitte, Kreuzberg är på vägen så han skulle hämta upp mig kl 09.10. Jag var för en gångs i tid! Väntade... 09.15, 09.20... då smsar jag och frågar om han är på väg. Inget svar.. 09.25 så ringer jag. Inget svar. Han ringer upp en minut senare, total förvirrad och verkligen yrar i panik, nyvaken mao! Vi bestämmer oss iaf för att jag ska ta en taxi själv. Men det var lättare sagt än gjort, tjugo minuter senare får jag tag på en. På vägen till flygplatsen ringer Vin två ggr och är galet stressad och jag lovar att försöka hålla planet på marken tills han anländer. Blir påmind om min och Adelines hemresa sist, när vi kom fram till check-in 15 min innan planet skulle gå och vi fick åka med! Well, well när jag kommer fram 30 min innan planet ska gå till så är det hur lugnt som helst eftersom planet är försenat 15 minuter... SOM BLIR EN FÖRSENING PÅ 3 TIMMAR OCH 20 MINUTER!!! Oh my god!! Jag som trodde jag skulle ha några softa timmar i Sthlm mellan kl 12 till 17, när tåget till Karlstad skulle gå. Uträtta lite ärenden osv. Men icke! Stress! I hate it!

Som tur var så hade jag soft sällskap.

image358

Eric Forss dök upp också! Han som jobbar med Sound Cloud, kolla in det!

image359

Vi roade oss med att göra lite musik.

Jag hann ändå, sitter på tåget till Karlstad nu! Adeline är i vagn 3, men hon är på väg hit nu till mig i vagn 5, vi ska Housewifa lite!

xXx
/La Fleur

+++
I DON`T like delayed flight, busses, trains.... Today I had to spent more than three hours at Schönefeldt airport on my way to Stockholm. Boooooring! Anyway, got to Sthlm just in time for the train. See you on the dancefloor in Karlstad tonight :)

It´s all about the records...

Kom precis hem efter en slapp dag. Käkade en sen lunch med Ralf och Vincenzo i Mitte, hängde lite i studion. Mic kom förbi och vi snackade lite skit och lyssnade på några av Vincenzos skissprojekt. Fick några nya släpp av Ralf fr Mobilee också. Som jag inte kan lyssna på eftersom jag inte har någon skivspelare!!! Men vet ni vad! Inatt beställde jag en Vestax Handy Trax!! Åååhh vad jag längtar tills jag får den. Så jag kan lyssna på alla mina skivor som jag köpt och slipper köra wildcards på mina gigs hela tiden.
Jag skulle gärna vilja ha två skivspelare eller cdspelare också så jag kan koppla in min Serato-box jag fick av DJ Baby-J. Han är ett härligt amerikanskt sweetheart! Kanske borde jag frakta ner mina skivspelare till Berlin också... hm, jaja får se. Ska iaf ta med mina Genelec-monitorer ner nästa fredag! Börjar bli jobbigt att göra musik i bara hörlurar. Har ett par högtalare i lägenheten här som är Björns, men ljudet i dom är inte så smickrande...

Sen så hade jag ett fika-möte med en kille som heter Rasmus. Han läser på konsthögskolan i Umeå och har funderingar på att nästa år starta upp en klubb i samma lokaler som ett galleri. Han vill att jag ska spela, efter att ha hört mig på Teatron någongång i våras, så vi träffades så han fick chans berätta lite mer om projektet. Tanken är "för att få till mer tvåvägskommunikation och avdramatisera konsten.." Lät fint tycker jag.

Nu ska jag städa mitt hem! Ska vara i Sverige en hel vecka from imorgon!!! Och när jag kommer tillbaka nästa fredag så har jag med mig några vänner som ska bo hos mig den helgen och då måste det ju vara lite städat iaf!

Så, nu ska jag göra skäl för namnet Housewife!
/La Fleur

+++
Got some new releases from Mobilee today again. Very nice, but no so nice I can´t listen to them... BUT, Lucky me! I have ordered a Vestax Hand Trax!

Record shopping

Idag blev det äntligen av! Skivhandlandet. Jag tänkte jag skulle till Melting Point utöver Hardwax. Fick för mig att jag inte varit där förut så jag kollade upp adressen lite snabbt på internet innan jag gav mig iväg hemifrån. Väl framme på Neue Schönhauser Allé nr 2, som adressen sa på internet, så hittade jag inget Melting Point. Skickade ett sms till Phonique och frågade om det var gömt som typ alla andra ställen i Berlin och om man måste klättra över ett stängsel, gå nerför en trappa, in på en bakgård, genom en port till vänster genom en bakdörr fem trappor upp.. osv för att hitta rätt. Han verkade inte fatta att jag skojade om det där sista men messade tbx adressen: Kastanien Allée 55....!!! Jaja, var ju rätt nära iaf. När jag står med kartan i högsta hugg, som den goda turist jag är, och letar efter enklaste vägen att gå dit, så kommer en snubbe fram... Han frågar om jag pratar engelska och säger att han är från Grekland men bor i Berlin ett par månader och gör film. Och letar i nuläget efter aktriser till en kortfilm och undrar om jag är skådespelerska eller dansare. Ehhh! Jag tänker direkt på att han är en snuskig karl som försöker förleda unga flickor in i lättklädda-flickor-i-film-världen så jag halvt skriker NEJ. Ok, jag har dansat balett, salsa, orientalisk dans, you name it, i hela mitt liv men det va inget jag kände för att berätta för honom direkt. Han såg väldigt besviken ut och fråga efter hans frågande "No...?" så bemödade jag mig iaf att fråga om vad det var för filmer. Han berättade att det var short movies, arty grejer. Efter mkt om och men, han insisiterade eftersom han tyckte jag var som skapt för en av hans roller (utseende mässigt då antar jag eftersom jag knappast hann provspela på gatan) så fick han min e-mail. Kändes rätt harmlöst. Så nu ska det bli spänannde att se om/vad han mailar och jag hoppas att det inte innehåller några skamliga förslag. Hm, kanske har jag lite fördomar nu, men det visar sig väl...

Väl framme på Melting Point så märker ju jag att jag visst har varit i den affären förut, väldigt typiskt mig att inte ha koll på vad saker och ting heter, eller var dom ligger, noll lokalsinne. Var ju tom där med Adeline och Phonique dessutom.. Han måste ha undrat över mitt kryptiska sms, om jag blivit galen el nåt...haha.
När jag står och lyssnar på skivor så ser jag i ögonvrån att det kommer in två tjejer i affären. Efter en stund knackar den ena tjejen mig på axeln. Det visar sig vara tjejen från Amsterdam som ska vara Pacmaker-"ambassadör" i Holland! Hon som jag och Adeline träffade under ADE nu i Oktober (se tidigare inlägg, fattar inte hur trackbacksen fungerar). Sammanträffande!
Hon var iaf i Berlin med sin kompis Eva Maria som ska spela på Weekend imorgon, torsdag. Fick lista dit, ska nog gå förbi och säga hej!

Sen begav jag mig till Hardwax som ligger vid Kottbusser Tor (eller köttbulle torget, som det också heter...........HAHA Fredrik ;)
Köpte lite vax där också. Jag är så svag för snygga omslag. Ofta bara måste jag köpa för att jag tycker omslaget är fint, snyggt, spänannde, vackert eller roligt. Idag gjorde jag det gen. Anledningen var den fina texten, se själva:

image357

Alltså låten är också helt okej. Men inte lika fin som omslaget. Har köpt ett tidigare släpp på samma label bara för att det hade samma omslag fast med en annan text, nåt i stil med: "Yet again that furry rave monster theow me right back to insanity... Ouff!"
Någonting annat. Men jag gillar!

Ja det var min dag.. men den har bara börjat, kl är 00.57, går sällan och lägger mig före 03. Ful ovana eller iofs en underbar lyx att själv få bestämma när man ska gå och lägga sig/gå upp. Annat var det när jag jobbade inom Apoteket AB, 8.00-16.15 every day! Vilket innebar att jag va tvungen att gå upp senast 07. Huga. Men, men båda "liven" har sina för-och nackdelar.

Nu ska jag leka lite i Logic 8! Rooooligt!

Puss!
La Fleur

+++
Recordshopping in Berlin. Today I went to Melting Point and Hardwax. Some nice tunes, and one record with a lovely sleeve, see above.

HW till de värmlänska skogarna i helgen!

Nu har jag fått alla tåg- & flygbiljetter t/r Berlin så jag kan ta mig till Sverige på fredag (och vara säker på att koma tillbaka en vecka senare). Jag är glad över att fast jag flyttat til Berlin ett tag så är inte Sverigespelningarna ett minne blott. Jag menar det kostar ju ändå en slant att flyga mig från Berlin och sen betala tåg utöver det om det nu inte är i Stockholm jag ska spela. Och jag är glad över att de gör det! :)
Från Stockholm åker jag och Adeline tåg ihop till Karlstad. Och på lördagen är anhalten Arvika. Liten miniturné i värmländ. Roligt!

image356
Värmland är det gröna på kartan om det var någon som undrade....

Fredrik som bokat oss går under namnet Bonafide Production. Han såg oss spela på Arvikafestivalen i somras och gillade vad han hörde så mkt att han beslöt sig för att boka oss till Arvika igen. Och även bjussa Karlstad på lite Megahouse.

Jag har inte spelat i Arvika eller Karlstad förut. Jooo, på Arvikafestivalen då... men det är ju ngt annat. Ellr.. jag har ju spelat i Karlstad också, men det var en av mina första spelningar, tillsammans med Tomas Eby och Deejaypromo-Leif på ett Redbullevent de hade där på Plazahotell om jag inte minns fel. Åååh va länge sen, kommer tom ihåg vilken skiva jag började mit set med *nostalgisk*. Jaja, det känns iaf som första gången och så spelar jag ju tillsammans med Adeline i Housewives namn denna gång!

I Karlstad ska vi spela på Koriander. Och i Arvika på Tiki Room.

Hoppas vi får se ALLA dansanta värmlandsbor på ovan nämda klubbar i helgen!

/La Fleur

+++
This weekend Housewives play in Arvika and Karlstad, Sweden. Exciting!

Ghetto X-berg

Den här bilden nedan är från mitt trapphus där alla postlådor sitter. De flesta har en hel del tags eller klistermärken på sig.

image354

Men lådan med klistermärket med knogjärnet är ju ändå så bäst hahahaha! Welcome = fuck off typ.

Jag gillar Kreuzberg! Mer och mer för varje dag. Så många mysiga små butiker, caféer, falafelställen, biologiska affärer, bagerier, barer överallt. Och för att inte tala om alla grymma klubbar som ligger precis runt knuten, Watergate tex. Tar 3 min att gå dit. Härligt härligt men farligt farligt!

/La Fleur

+++
I love my hoods in Kreuzberg!

Skivambulans

Åh jag e hemma i stockholm nu och långt bort ifrån alla äventyr vi vart ute på... Jag måste plugga klart det sista på kth och tänkte köra ett race tills den 20e december då jag har min sista tenta för den här gången, faktiskt i riskhantering. Det är den svåraste kursen so far men verkar ändå rätt vettig till skillnad från allt annat skit på kth. Det ingår nämligen massa labbar vilket gör att den inte är genomteoretisk som det mesta andra...
Så pga detta pluggande lär ni nog inte höra så mycket ifrån mig framöver, jag försöker avskärma mig allt som har med musik att göra nämligen annars resulterar det bara i att jag inte kan koncentrera mig, o då blir resultatet av det omtentor och det pallar jag INTE en gång till. Isåfall blir jag hellre drop out.

Däremot har jag köpt en ny mobil, tappade min på väg hem från berlin nämligen. Den heter p1i och är på tok för hitech för sitt eget bästa. Det tar typ 5 min att skriva ett normalt sms för dom har bytt plats på alla bokstäver. Men en grej som är cool är att man kan skriva på skärmen och att det finns VLAN!!!! har inte fått igång det än bara. sen ska jag kunna skicka bilder direkt till bloggen också, har inte fått igång det heller men när det funkar så är definitivt det här den första bloggen jag kommer skicka till så det lär märkas... :)
Men det som fick mig att köpa den är den så jävla grymma demon på deras hemsida. Asså den är helt sjukt bra och jag kände direkt att jag skulle köpa en bara för att supporta nu när dom verkligen tänkt till så underbart bra!


Okej, plikten kallar, Angelica som ska ha polski fest på berns idag ringde och skrek efter nålar. En sån där typisk grej som man så lätt glömmer när man har klubben själv. Såååå, jag får åka dit i egenskap av skivambulans och låna ut min enda jättedåliga nål och några slipmats. Kanske syns vi på en mmsbild ikväll!


image353
KRAM!/A

Tyskt mobilnummer

Finally!!!! Jag har ett tyskt nummer. Vilken tid det har tagit, jag orkar inte ens skriva ner en liten del av allt det strul det harvarit. Jag säger bara HATA E-PLUS!!! Nu har jag T-mobile istället. Kommer mao inte kolla mitt svenska nummer så ofta så smsa/ring mig på +491515... eh kanske dumt att skriva ut sitt nummer hä? Inte för att jag tror jag skulle bli nerringd, men iaf. Jag ska nog sprida numret ändå. Om ni inte har det och vill ringa mig så let me know! :)

image351 image352

Blablabla blablablaa.
/La Fleur

ps. jag orkade inte gå och handla några skivor idag. Det regnade för mkt för att det skulle vara härligt att spriga mellan skivaffärer hela dagen. Men jag ska göra ett nytt försök imorgon!

+++
I have a german numer finally! After almost a month of waiting, grrr. Anyway, now I have it and I´m happy!
Tonight I´m going to Watergate to celebrate it!

Vinylshopping i Berlin

Här är några av Berlins typ tusen skivaffärer...

image349

Imorgon ska jag gå till Hardwax och Melting Point, får se om mina öron pallar fler skivhak sen...
En liten jobbig detalj med allt vinylhandlandet här i Berlin är att jag inte har någon skivspelare!!!!
Det måste jag råda bot på.. har försökt med diverse kontakter att skaka fram en men utan resultat. Jag vill inte köpa en ny Technics spelare för ett par tuss utan en gammal sliten begagnad för några hunkor, ni fattar vad jag menar... Så om du bor i berlin och vill sälja din gamla trotjänare till mig så säg till!! Eller om du vet var jag kan få tag på en.
Kanske man ska köpa en liten bärbar, från Vestax eller Numark...

image350

Åååh den från Vestax är så söt! Vill ha.
En sak som är säker är att det är ohållbart utan skivspelare i Berlin. Iaf om man är dj.

Ska sova på saken.
Gute Nacht!
/LF

+++
Vinyls is THE shit in Berlin! Going to shop some of the black gold tomorrow. Maybe I´ll tell you what i bought! :)
A small problem is that i don´t have a turntable here in Berlin, left my precious in Stockholm...
Well, have to work that out!

RSS 2.0