Housewives i Halle ikväll!

Om 20 minuter kommer Greg, vår promotor här i Halle, och hämtar upp oss i taxi som ska ta oss till klubben Tanzbar Palette där vi ska spela ikväll. Vi kom till Halle kl 21.30 ca, åkte direkt och käkade middag så nu är vi rätt trötta vilken är anledningen till att Adeline ligger och sover!

image616

Jag ska väcka henne 23.46 sa hon. Vilket är typ nu.

Hoppas det går fler än 1 tjej på var femhundrade kille på Tanzbar Palette till skillnad mot Die Gamle Lampefabrik som vi spelade på sist. Detta stället är iofs mindre, tar ca 1000 pers, förra var för 4000 någonting. Well, jag sa väcka Adeline nu and get dressed for success!

Haha, Adeline satte sig nu motvilligt upp i sängen och sa citat: a dj gotta do what a dj gotta do. Hahaha.

Tanzen!
La Fleur

Intervjuoffer

Adeline och jag sitter och spela in det nya P3 Dansavsnittet. Vi hade tänkt att ha ett roligt tema och de personer som vi hade tänkt att intevjua skulle få svara på en fråga som har med temat att göra.. men nu visar det sig att ALLA har åkt till Miami på Winter Music Conference. Helvete!

image614

En angenäm lösning vore ju att ta med sig micken till Miami! Men tyvärr en för dyr resa. Hur ska vi lösa detta? Har ni något tips på fina intervjuoffer i Berlin? Eller vill ni donera en smärre förmögenhet till Housewives stiftelse så vi kan köpa två biljetter til Miami? Tänk er oss i Polen här nedan, va härligt det vore! Jaaaaa!

image615

Förresten, nu har ni chansen att tycka till om vårt kommande P3Dans. Eller vårt förra om ni hellre vill. Ge oss vad vi tål! :)

Love,
La Fleur

Dagens Humorstips nr 6

Adeline kommer till Berlin ikväll! Jag måste göra fint på rummet som vi ska sitta och spela in nästa P3Dans avsnitt i. Om man har det stressigt med allt dammande, tvättande, storstädande så kan man göra sig ett snabbt väldigt onyttigt mellanmål som jag gjorde idag hehe. Jag säger bara oj oj ooooj vad mycket goda äckliga saker man kan göra med Marshallow Fluff. Idag var jag tvungen att testa Fluffernutter. En Fluffernutter är en smörgås med jordnötssmör (som enligt Fluff är:  "that favourite lunchtime standby, rich in proteine"  ... ehhh och fullt med socker och fett...) och Marshmallow Fluff. Låter kanske inte som världens godaste kombo men jag var ju tvungen att prova. 

image613

Såklart var jag tvungen att använda ett onyttigt vitt bröd till också. Bred på rikligt och smäll ihop de två skivorna och Voilà! Det var rätt gott...

Nä nu får jag lägga av med amerikanska onyttigheter och gå över till de turkiska baklavasar istället som det kryllar av i Kreuzberg!

Ät flott!!
/La Fleur

Statt och Fluff

Jag var och spelade på Stadshuset i Sundsvall i lördags. Tyvärr inga kort därifrån eftersom jag inte har någon kamera och min iphone är usel att ta kort med på kvällen/natten. Det var iallafall en helt fantastiskt rolig spelning! Jag gillade Sundsvallsborna och jag tror de gillade mig. Iallafall gjorde de en grym insats på dansgolvet hela natten lång. Det var förresten Eric S som bokade mig upp till Sundsvall. Jag lyssnade en hel del på hans "You are somebody" när det begav sig!

Spelade till 03 och som vanligt är man rätt uppe i varv när man är färdig efter en spelning så jag kom väl i säng runt 04.30... och mitt tåg gick 08.11 från Sundsvall till Arlanda och sen flyg direkt till Berlin. Jag var trött igår. Men blev glad när jag fick en fin påskpresent:

image612

Gott!

/LF

Housewives klubb på Berns 2:35:1, 21 Mars, 2008.

Det var bra igår! Men det märktes att det var långfredag och att en hel del folk var hemma, mätta och trötta efter påskmaten och inte orkade sig ut i snöstormen. Inte lika packat som förra gången, men folk var det! Och va roligt vi hade!

image611

Familjefest var det också så som det ska vara vid högtider, min ena bror Simon var där och Adelines bror Theo. Roligt! Nu sitter jag rätt trött på tåget upp till Sundsvall. Internet ombord är grymt. Men det hade ju varit fint om mer än 30 av de 120 minuterna jag köpte fungerat. Låååångsamt. Tog min en halvtimma typ och ladda upp bilden ovan. Men det va det ju värt, ehh. Nu ska jag göra musik istället! Kanske hinner färdigt en låt till som jag kan spela på Statt ikväll! :)

Love
/LF

Housewives och Berns ikväll!

Ikväll är det dags igen! Föra ndra gången där nere i källaren. Det kommer bli mycket trevligt och jag hoppas att inte allt för många dragit sig tillbaks till sina skogshålor för att fira påsken... Tom Flurry kommer ju till stan ikväll så det vore fett ovärt att inte komma! :)

image609


Ses där då och glad påsk!
//Adeline


Pulp, Sugarfactory, Amsterdam

Lördagsmorgonen så flög jag från Paris till Amsterdam. Blev hämtad vid flygplatsen av Liz, som bokat mig till spelningen på Sugarfactory. Vi tog en eftermiddagsfika och sen så fixade och donade jag med mina skivor tills åttatiden då vi skulle mötas upp för middag. Med på middagen förutom Liz var också Anderson Vila Nova. Han är urprungligen från Brasilien med sedan ett par år tillbaka bosatt i Amsterdam. Släppt bla låten Just You på Get Physical. Vi började middagen med champagne och två ostron vardera. Fest! Sen åt jag grillad tonfisk tills jag storknade. Jag skulle inte börja spela förrän 01.30 men gick till klubben efter middagen redan kl 23. Lyssnade på Andersons set, mycket bra.

Här är enda bilden jag tog på klubben med min iphone. Iphone i alla ära men kameran e ju inte särskilt bra i mörker, skitdålig skulle man tom kunna säga.

image606

Min spening gick super! Bästa på länge faktiskt. Berodde nog en hel del på att jag faktiskt hade tid innan att lyssna igenom alla nya låtar jag köpt ordentligt. Både början, mitten och slutet av spelningen kändes jättebra! Efter mig spelade sen Patrice Bäumel och Nuno dos Santos ett set groovigt tillsammans. De kör vanligtvis på Club 11 en gång i månaden. Zoë var också där och lade lite vokaler vid väl valda tillfällen. Vj Moi skötte visualsen. Det var en sån toppenkväll helt enkelt! :))

xXx
/La Fleur

Födelsedagsbloggbarn!

Grattis lovely Hanna på Födelsedagen!

image608

Hjärtliga hälsningar,
Housewives

Paris update!

Paris var precis så härligt som jag hade förväntat mig! Vi bodde på ett lägenhetshotell som låg vid foten av Sacre Coeur i Montmartre. Merveilleux! Underbart att se välklädda snygga människor överallt, i Berlin är man lite svältfödd på den varan.

Vi kom till Paris på onsdagskvällen så då hann vi bara med lite middag i Montmartre. Torsdagen däremot var vi uppe rätt tidigt och skulle ut och turistmaxa. Vad kan då vara bättre att börja med än Eiffeltornet!? Helvete vilken kö det var och jag var sugen på att nöja med att betrakta det endast utifrån i markhöjd, men icke, längst upp skulle vi.. Kön gick iallafall relativt snabbt och jag svalde motviljan inför att känna mig som en får i skocken och sällade mig i fållan. Utsikten var très très magnifique!

image605

Här är ett kort på skönheten. Tog det från Trocadero som vi strosade igenom på väg till Palais de Tokyo där vi åt lunch på Tokyo Eat.

image601

Cool restaurang där det fanns ett djbås som man kunde spela(?) eller önska sina favorittunes.
Därefter strosade vi längs Avenue Montaigne vidare till Champs Elysées, kollade in flashiga jetsetbutiker...

image602

...tills vi kom till Triumfbågen. Som ni ser så var inte vädret det bästa rätt mulet, ibland lite regn men också en hel del sol, dock inte på korten.

Fredagen så började vi med en morgonpromenad upp till Sacre Coeur (jag hade träningsvärk i vaderna efter alla trappor och promenader i Paris!). Fin utsikt över staden. Sen hängde vi runt på stan lite, gick Rue de Lafayette och smågatorna däromkring, jag köpte ett par très chic chaussures innan vi käkade lunch på en av Paris bästa bistros, Le Brebant som ligger på 32 Boulevard Poissonniere. Maten är underbar och stället snyggt.

image603

Sen mötte vi upp Hianta, en av Fluokidsen, korsningen Rue de Ravioli/Rue de Temple och hängde runt i fina shoppingområden, en favoritgata var Rue de Charlotte. Och i de judiska kvarteret, som går in från den gatan, kan man äta en av världens godaste falaflar. Här sitter vi ute och dricker marockanst te och mintvatten. Hur kallt eller regningt det är var så satt nästan alla fransmän på infrauppvärmda uteserveringarna, så att de kunde bolma och kedjeröka cigg.

Vi ått middag på en Italienare i Montmartre kl 22 och sen gick vi till Elysée Montmartre där PANIKfesten hölls.

image604

I logen så gick några fler av fluosarna (bla Idibi på bild) loss på pacemakern, de hade läst om den samma dag och var happy över att få prova.

image607

Dj Nibc in action. Därefter så spelade The Presets, Knifemachine och sen Mandy. Brodinski skulle ha spelat men hade dubbelbokat och var iväg i Manchester el nåt. Stannde inte till kl 06 på morgonen eftersom jag skulle upp rätt tidigt och åka med flyget till Amsterdam på lördagsmorgonen.

Paris var iallafall underbart! Förhoppningsvis är jag snart där igen.

Au revoir!
La Fleur

Housewivestarot

Förr i tiden spådde jag mycket i tarotkort, men desto mindre nuförtiden. Det är rätt skönt faktiskt, för grejen med tarot är den att om man är vilsen innan man börjar då är man definitivt desto mer därefter... Undantagsfallet är dock om man går och spår sig hos någon som kan på riktigt för då kan det ju va riktigt klargörande! Gjorde det senast i Buenos Aires i februari och ännu har det stämt in... :)

Men för er som inte har tillgång till några kort nu så hittade jag en fantastiskt fin sida:


image600


Gå in och spå dig! Eller laga nåt av deras crajjsyrecept. Men det läskigaste är ju att de nästan har exakt samma färg som oss på bakgrunden... Spooky!

//AS

La Fleur @ PULP, Amsterdam

Paris ar alldeles underbart! Jag vill inte aka harifran. Vi bor i Montmartre precis nedanfor Sacré Coeur. Igar var det turistdag med Eiffeltornet, Truimfbagen Champs-Elysées! Harligt! Idag lite softare hang..
image597
Men imorgon maste jag ta flyget till Amsterdam for jag spelar pa Sugar Factory lordag kvall. Kommer sakert ocksa bli valdigt roligt iofs.. Om det ar nagon som har lite amsterdam tips, roliga affarer eller sa, maila garna! Merci!

/La Fleur

Ny synth!

Varje gång jag går in på P3s hemsida hittar jag en ny länk till  vårt radioprogram! Senaste fyndet är nog det bästa för då kommer den upp på en gång! Prova teknikens under här.

Sen har nåt alldeles fantastiskt hänt också och det är det att jag köpt en ny synt! Det är en Roland SH-201a och den är så himla fin! Dom glömde dock att skicka med en midikabel så kan inte spela in midi än men ska hämta en sen idag. Valde mellan denna och Alesis Ion men tror jag gjorde rätt val. Måste nämligen öva mig på alla rattar som finns, det är viktigt för då är det ju faktiskt bättre chans att det låter fint i slutändan! Igår lärde jag mig iaf Depthen på Delay och Reverb, det känns bra. Lite jobbigt är däremot att jag knappt har nån plats kvar hemma... Dags för att leta studio kanske?!

image599

//Adeline S.

ZTV presenterar med Hanna Fridén

Jag kom precis hem från en liten tur till Bauer men innan dess så var jag med i Hanna Fridéns program på ZTV och pratade musik och djande med Miss Dilemma Lina Lundemo och Devi Brunson!

Nervositeten hade verkligen gått upp och ner hela dan och kulminerade runt 7 när jag åt mat med min nyss fyllda 18åriga bror. Men därefter så försvann den och sen var det bara hur kul som helst! Jag trodde det skulle va en timme och när programmet var slut så kändes det som det gått max 5 minuter. Men känner mig iaf mkt nöjd gick mycket bättre än vad jag nånsin förväntat mig. :) Kommer inte våga kolla själv än på ett tag dock...

Ni kan se det här: www.ztv.se
Tror det kommer upp därnere i hörnet nån gång under morgondagen!


image598


+++

Watch the Adeline half represent at the Swedish channel ZTV above! Live tonight!

x, Adeline S.

Bonjour mes amis!

Om ca tre timmar är jag på väg till Paris! Jag har sååå länge velat åka dit. Känns lite galet att ha La Fleur som efternamn men ändå inte ha varit i Frankrike ännu. Iofs så är ju La Fleur ett gammalt gammalt släktnamn från min förfader som tillfångatogs som slav från Afrika, via Frankrike till lilla Sverige. Min käre avlidne morfar har gjort ett digert släktforskningsjobb som har präntats ner i en stor tjock bok. Well, well, vilket som så ska det bli väldigt roligt att åka till Paris idag!

image595

Anledningen är också att Hamburgaren spelar på en fest som heter Panik på fredagen, se flyer nedan.

image596

Om någon som läser bloggen här har några tips som man inte får missa i Paris; vous seriez si aimable pour l'écrire vers dans les commentaires, merci!

A bientôt!
/La Fleur


Dagens husmorstips nr 5

Om man vill få det riktigt vackert och rent i sitt vardagsrum så bör man följa punkterna nedan.

image594

Detta tips går särskilt ut till Adeline Supreme som säger sig vara en dålig husfru när det kommer till städning, och det vill jag råda bot på! Frågan är bara vem som ska vara den extra hjälpen? Frivilliga?

/La Fleur

Lite Värmland + Pacemaker

Det var en rolig helg! I Karlstad på hotellet hittade vi en liten föraning om vad vi kommer göra i vår...:

+++

We travelled to the north west of Sweden for two gigs! Below is some inspiration for coming projects... Need not say any more.. :)

image592

Vi inser nu att vårat jobb är meant to be, och vi har aldrig ätit så mycket ekolgisk gurka!!!


image593

På spelningen var det mycket folk och jag tror vi klarade oss rätt bra med tanke på att Hardcore Superstars var i stan och bifogade lite konkurrans... Och ska nämnas att vi under kvällen spelade hela 4 av våra egna låtar! Både sånt vi gjort helt själva och en vi gjort tillsammans! Så jäkla spännande för att vara ärlig.

+++

The first stop was Karlstad, a nice city with a ver nice dance floor! This was the night when we for the first time ever played our own songs on the dance floor! Actually 4 of them. More to come, we promise.


image589

När vi var i Arvika på lördagen så hade vi som tur var med oss en mobilradio så vi kunde lyssna på vårt alldeles egna P3 Dans program. Åh det va så kul! Vi premiärade även våra nya Housewivesskjortor.

+++

The second stop by was Arvika, we wore our new Housewives-shirts and celebrated the night by listening to the first airing of our radio show on the Swedish National Radio (biggest one in Scandinavia), P3 Dans (a 2 hour show). A very special night I have to say, almost like New Years Eve.


image591

Galet dansgolv! Dom verkar gilla oss där, och vi gillar dom! Nästa gång det är dags är det på Orions dansscen på Arvikafestivalen! Det kommer nog bli sjukt grymt. Tänk på att det är en festival med minst 15 000 besökare!

+++

This was the crazy dance floor! We really like Arvika and in July we'll be back for the Arvika festival, which has more than 15 000 visitors! It's gonna be crazy for sure!


image588

I fredags innan vi drog till Karlstad hann vi även hämta våra Pacemakrar! Varje gång man öppnar den där kartongen känns det som man får en julklapp! Mycket roligt faktiskt, var ju ett tag sen sist...

+++

Before we left for the north we passed by the Pacemaker office here in Stockholm. We have been working with them since May and were the first ones ever to play n the Pacemaker! We finally got our own promotional copies...


image590

Flurry testade lite på klubben! Mocket brrra.

+++

Such a lovely thang!

Kramkram!
Adeline Supreme

Nästan som nyårsafton!

Ojoj, va vi räknade ner igår till premiärsändningen av P3 Dans! Det var snudd på magiskt måste jag ju säga när vi stog och lyssnade i mobilradio på Tiki Room i Arvika. Ladda ner den fina radion så kan ni lyssna hur många gånger som helst! I 30 dagar efter sändning. Nästa program är om en månad!



Lovelove, Adeline

Karlstad ikväll!

Nu är vi tillbaka i Karlstad (och imorgon Arvika) för en favorit i repris! Anlände precis till hotellet och har intagit Tieto Enator sviten. Jag skulle vilja bada i vår lilla jacuzzi, men det hinns tyvärr inte med.

image585

Om en timma ska vi vara redo för middag på Koriander, där vi också ska spela ikväll. 

image584

Karlstadspeppen är hög!

xOx
/La Fleur

Det kommer bli en lååång helg!

Kom precis hem- Har varit på Lining Bar med Jessica. Vincenzo och vän hade premiär för sin icke-elektroniska-musik-klubb. Jag blev väldigt nostalgisk eftersom det kändes som om de hämtat ner mina boxar med cd-skivor från vinden och spelade alla mina gamla rock och pop-skivor. Nästa gång ska jag fasiken vara där, dricka rödvin, bryta mot den gyllene regeln och önska låtar heeela kvällen och remember those days! Och sjunga med (eller snanare nynna, jag kan aldrig texterna). Förutom: Foo Fighters - Everlong.

image583

I loooove that song!!! Kan HELA texten och det är inte ofta jag kan det. Förutom en del hosue-och-technolåtar där inte vocalerna är mer än ett par stavelser hehe. Dom har blockat den på Youtube så jag kan inte klistara in videon, men det gör inget för även om videon är skojsig så är det inte så det känns i mitt hjärta när jag lyssnar på den. Men kolla in här, lyssna och blunda är mitt tips! "Breath out so I can breath you in" - är det inte vackert så säg?

Ska rota i skivhögarna och gamla blandband när jag kommer hem, lyssna på lite härlig rock och pop. Btw, om någon har Thåström - Som eld (tio stycken fingrar) på mp3 så pleeeease maila mig!!!!

Well, varför det kommer bli en låång helg var eftersom den redan började igår på en bar här i Kreuzberg, tillsammans med Alex Berg (ena halvan av Tennishero) och AnnaMaria som jag berättade om tidigare. Sen fortsatte vi till Watergate. A guy called Gerald skulle spela, men jag blev dödligt trött kl 02.30 så det blev inget med det. Usch va bortskämd man blir med bra musik i Berlin. Och idag Kaiser Souze och Lining bar med Jessica. Imorgon Karlstad och lördag Arvika.. puh. Åker med Ryan air hem till Berlin för första gången, jag är skeptisk. Men hoppas vara tillbaka i Berlin sön kväll. Nu ska jag gå och sova och gå upp tidigt imorgon. Det är strejk (igen!) här så bara S-bahn går. Vilket krånglar till det en hel del när man ska till Tegel flygplatsen imorgon...

Godnatt!
La Fleur

P3 Dans

Så, vi har behövt hållad et hemligt så länge! Jobbigt värre! Och igår träffade jag en kompis som tydligen hört det via någon annan kompis så ryktet lär väl ha spridit sig ändå på nåt sätt. På lördag är det iaf dags för första avsnittet! Så himla kul hde vi faktiskt, under inspelningen alltså. Lär bli en del lite långdragna skämt oså men det r grymt. Dessutom har vi två intervjuer med i programmet. Kommer nog lägga upp en längre version av den ena här på bloggen snart också.

Så, all pepp inför lördag kl 22.05!!!


image582

Love P3, Adeline

Den perfekta Housewives dressen?

Eftersom min kamera med alla fina bilder i blev stulen i Rio så försvann alla bilder på de fina Housewives outfitsen jag hittade i ett skyltfönster, men som tur är var det inte bara jag som hade kamera!

image581

De fanns några dagar tidigare också i ljusblått men denna gång var det ljusrosa som gällde. De kostade bara ca 26 BRL styck, vilket är ungefär 100 kr styck. Varför i hela friden köpte jag inte ett par!? Dom hade suttit som en smäck på oss det är jag helt övertygad om!

/LF

Kyrktechno


Psalmer i kyrkan? Nej nu är det techno som gäller!

image579

Jag sitter och påtar med stycket som ska spelas under en modevisning som ska hållas för 900 konfirmander och utvald press på lördag. Läs mer här (skrolla ner lite på sidan)! Eftersom jag ska spela i Arvika på lördag kan jag inte närvara fyskiskt och därför kommer jag göra mixen i Ableton innan. Trodde det skulle gå snabbt och lätt. Men eftersom jag är novis i Ableton tar det en jäkla massa mer tid än att spela det live på plats! Gaaaah.

Ikväll ska jag träffa AnnaMaria. Vi träffades första gången när jag spelade på klubben Dynamic i Uppsala som huserade på Norrlands nation. Hon var en av arrangörerna bakom klubben. Jag och Håkan Lidbo var kvällen gäster. En mycket trevlig dansant kväll! Undrar när det var, 2006 kanske? Hm, jag är kass på att komma ihåg årtal, men jag vet när jag är född, det kommer man långt med. Vi ska iallafall ta en öl eller två. Eller snarare drinkar i mitt fall eftersom jag fortfarande ej lärt mig dricka öl trots det digra utbudet här i Berlin. Sen kanske vi tar en sväng till Watergate, eller så måste jag gå hem och fortsätta mixandet i Ableton, kuuuuuul!

/La Fleur

Berlin update igen

Idag, måndag, har varit den softaste dagen på länge. Sen Adeline kom hit i tisdags kväll så har dagarna gått i ett! Hon åkte precis hem, puh! Närå bara skoja hehe. Vi har haft det så bra så. Mesta tiden har gått till jobb, men egentligen bara gjort roliga grejer, men mer eller mindre jobbrelaterade...

I fredags var vi ju på Cassius. Dom spelade på Bungaloo. Antagligens Berlins enda "Stureplansställe". Allt var i vitt och samlade var Berlins få brats. Roligt att se, men jag kommer förmodligen aldrig att gå dit igen. Cassiusspelningen var en liten besvikelse.. men det berodde förmodligen dels på att den ena av dom, han med lockiga håret, som djar mest hade fått sina skivor försnillade på flyget. Efter en snabbvisit på Bungaloo gick vi till Bucket som ligger på Rosenthaler Str. Det hade sin nyöppning i fredags och vi var där och sa hej till Jack the Rapper som spelade. Litet men mysigt ställe!

Lördagen var vi bakis. Sen gick stor del av dagen åt till att flytta från Engeldamm till nya lägenheten vid Schlesisches Tor, så skönt att vara tillbaka i de bästa hoodsen i Kreuzberg igen! Senare så käkade vi på den grymma Italienaren mitt emot mr Vong på Alte Schönhauser Str i Mitte. Kvällen avslutades på Weekend där Mobilee hade sin kväll. Ralf och Anja skulle spela, och Simon Baker (han som gjorde Plastik som faktiskt var/är en bra låt!). Bra, men två apfelsaft och en cola senare gick vi hem.

Igår åt vi sen frukost klockan halv fyra på softaste frukoststället San Remo. Sen ägnade vi eftermiddagen åt bokföring och sortering av kvitton.

image577

Baksidan av det annars så glamorösa housewiveslivet.

Nu ska jag hänga loss i nya lyan!
/LF

Konjintje

image576

Idag har det varit mycket konijntje! Come on konijntje, shut uuup.

/A

RSS 2.0